Parametra logotyp

SKOLPSYKOLOG

Skräddarsydda skolpsykologtjänster

Andrea Sjöström erbjuder som skolpsykolog långsiktiga samarbeten med friskolor och punktinsatser åt kommunala skolor. Omfattningen av insatserna skräddarsys efter varje skolas behov. Andrea är mån om att hålla sig à jour med senaste nytt inom pedagogisk psykologi och hur olika tillstånd och omständigheter påverkar elevers inlärningsförmåga. Andrea är bra på att omvandla testresultat och observationer till konkreta pedagogiska rekommendationer. Ta kontakt för att få offert.

Omdömen om Parametra skolpsykologtjänster

  • "Handledningen av skolpsykolog Andrea Sjöström har varit förberedd, noggrann och genomtänkt, så att vi har kunnat finna nya och alternativa inlärningsstrategier för våra elever" Speciallärare i svenska på friskola.

  • "Skolpsykolog Andrea Sjöström har ett stort kunnande, bra tålamod, extraordinär kommunikationsförmåga och fin empati, varför hon har varit mycket värdefull för elever, vårdnadshavare och personal. Hon har på ett synnerligen professionellt sätt drivit och slutfört sina uppdrag och har verkligen använt sin möjlighet att göra skillnad för våra elever på ett utmärkt sätt. Dessutom har Andrea en hedrande yrkesetik." Rektor på friskola.

  • "Andrea Sjöströms bemötande har alltid varit professionellt och inlyssnande, vilket är hennes största styrka, förutom hennes kompetens. Hennes tydlighet har gett personal och föräldrar förutsättningar att arbeta vidare med elevens styrkor och svagheter." Biträdande rektor på friskola.

BASUTREDNING i skolan

Vad är syftet med att utredas av skolpsykolog?

Det kan bli aktuellt med en basutredning, dvs. en skolpsykologutreding, när en elev inte verkar kunna ta till sig undervisningen, inte uppnår målen i läroplanen eller uppvisar beteendeproblem och/eller psykiska problem. Syftet är att kartlägga elevens styrkor och svagheter för att kunna rekommendera vilken hjälp eleven behöver.

Hur går en basutredning till?

Både personal och vårdnadshavare intervjuas och får fylla i skattningsformulär som är relevanta för frågeställningen. Eleven genomför begåvningstest och svarar på skattningsformulär kring psykisk ohälsa och social problematik. Återgivning sker efter 1-3 veckor både muntligt samt i ett skriftligt utlåtande om ca 4-6 sidor inkl. en helsida pedagogiska rekommendationer. Remiss kan vid önskemål skrivas till exempelvis BUP eller Habilitering vid misstanke om t ex adhd, autism eller psykisk ohälsa.

övriga skolpsykologTJÄNSTER 

  • handledning

  • konsultation

  • observationer

  • deltagande i EHT

  • elevsamtal

  • föreläsningar

  • krishantering