Den här hemsidan använder cookies för att garantera att du får den bästa tänkbara upplevelsen när du besöker webbplatsen. Se vår integritetspolicy för mer information om det här. För att godkänna användningen av icke-essentiella cookies, vänligen klicka "Jag håller med"
Exempel på verksamheter som Parametra vänder sig till:
vuxenpsykiatri
socialpsykiatri
hvb
skola
vårdavdelningar
socialtjänst
primärvård
Parametra erbjuder olika typer av handledning som självklart även går att kombinera utifrån Era önskemål:
metodhandledning
ärendehandledning
processhandledning
chefsstöd
Läs mer om vad de olika typerna av handledning innebär.
Väljer Ni Andrea, så får Er verksamhet en engagerad handledare. I uppstarten av nya uppdrag, så är hon noga med att gå igenom förväntningar och önskemål med chef och handledda. Andrea håller i strukturen, så att Er handledningstid används så effektivt som möjligt.
Andrea är utbildad handledare och lärare i KBT, så hon skriver gärna intyg över antalet handledningstimmar som sedan kan tillgodoräknas för Er som har planer på att söka till psykoterapeutprogrammet.
Läs gärna mer om Andrea, för att se vilka typer av grupper som hon tidigare har handlett. Ta kontakt för att begära offert.
Inte säker på om det är handledning som Er verksamhet behöver? Under vanliga frågor reder vi ut vad handledning egentligen är och varför det kan vara bra att gå i handledning.
"Jag har uppskattat Andrea Sjöström, för hennes kunskap och kompetens som handledare, men även ödmjuka personlighet. Handledningen har varit bred och har mött upp de behov som jag har haft som behandlare. Andrea har sett till att alla i handledningsgruppen har fått ta plats och visat förståelse och respekt för våra olikheter. Hon har haft ett tillåtande, tålmodigt och professionellt bemötande, som har gett mig ökad trygghet i mitt patientarbete." Mentalskötare med steg 1 i KBT, vuxenpsykiatri.
"Andrea har varit fantastisk! Hon har varit intresserad av oss, mänsklig, inte mer än någon annan och sett oss alla i gruppen. En duktig handledare, som har stor erfarenhet av tidigare arbetsplatser och som förstår vår verksamhet. Med hjärtat på rätta stället. Precis som en handledare ska vara." Grupp med mentalskötare, vuxenpsykiatri.
"Vi tycker att Andrea har varit inlyssnande, strukturerad, reflekterande, stöttande och uppmuntrande som handledare. Hon har även kunnat styra upp gruppen när det har behövts." Grupp med psykiatrisjuksköterskor, vuxenpsykiatri.
"Andrea har visat mycket goda kunskaper i kognitiv beteendeterapi och har handlett psykologstudenter på ett professionellt sätt. Hon har varit noggrann, ansvarsfull och har reflekterat på ett insiktsfullt sätt kring sin roll som handledare." Handledare på handledarutbildning, Lunds universitet.
Ärendehandledning innebär att du som handledd tar upp frågeställningar kring dina pågående ärenden. Det kan handla om bemötande eller samtalsbehandling av enskilda klienter/patienter eller mer generella funderingar kring återkommande problemsituationer. En bra handledare brukar fråga vilken typ av hjälp som önskas i just detta ärende; det kan vara t ex handfasta råd "hur ska jag gå vidare?", feedback "kunde jag ha sagt på ett annat sätt?", övning "hur gör jag det här på bästa sätt?" eller validering "säg att jag inte är ensam om att känna så här".
Metodhandledning bygger på att slipa dig i att använda olika verktyg från t ex kognitiv beteendeterapi (KBT), motiverande samtal (MI), tydliggörande pedagogik, psykiatrisk diagnostik eller psykologtestning. Du uppmuntras att sätta upp egna mål för vad du vill bli bättre på inom metoden. Många gånger är arbetet stressigt och det kan vara svårt att få tid att söka ny kunskap. Handledaren håller sig påläst och delar med sig av senaste nytt; alltifrån att demonstrera nya metoder under handledningen till att rekommendera vidare läsning.
Processhandledning lägger fokus på teamets övergripande arbetssätt och rutiner. Här finns möjlighet för er att tala om t ex grupprocesser, rollfördelning och arbetsbelastning. Det kan vara särskilt givande om ni som kollegor är nya för varandra, efter en omorganisation, eller om det har varit konflikter under en tid.
Chefstöd är handledning för dig som ledare. För det är inte bara medarbetare som mår bra av stöd. Som chef är du ofta högpresterande och bra på att sätta upp mål. Här erbjuds du tid för egen reflektion.
I chefstöd kan diskussionsämnena variera. Det kan handla om att vara ny som chef eller att en har blivit chef över sina tidigare kollegor. Utmaningar som mellanchef. Axla ett större ansvar - hantera osäkerhet och komplexitet. Lita på sina medarbetare - delegera mera. Ge konstruktiv kritik och personlig feedback. Fatta obekväma beslut. Svåra medarbetarsamtal. Anpassa arbetsmiljön för medarbetare med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hitta varje medarbetares motivation. Bli en närvarande och trygg ledare. Hantera egna prestationskrav. Må bra själv, ta sig tid för återhämtning.